Waarom NWWI

Taxatie Zoetermeer is dé NWWI-Taxateur in de regio Zoetermeer voor heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Een woningtaxatierapport is nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Maar ook bijvoorbeeld bij het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting of WOZ-zaken. Het is dus belangrijk dat u als consument op de inhoud van een taxatierapport kunt vertrouwen en dat u helder inzicht krijgt in hoe de genoemde waardes tot stand zijn gekomen. Daarnaast willen geldverstrekkers in het kader van fraudepreventie ook taxatierapporten waar ze op kunnen bouwen. Het NWWI zorgt daarvoor.

Kwaliteit

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Omdat Taxatie Zoetermeer als NWWI taxateur verplicht is de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, is voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Verplicht

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

Kosten

Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van €51,43 inclusief BTW (€42,50 exclusief BTW) verbonden. Op de factuur van de taxateur staan deze kosten altijd apart vermeld als NWWI-bijdrage.

Over het NWWI

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Het NWWI valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld.

Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI is ISO gecertificeerd en alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4200 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Aangesloten bij

nwwi VastgoedPro

Taxatie Zoetermeer

Een NWWI taxatierapport van Taxatie Zoetermeer wordt door alle NL geldverstrekkers geaccepteerd. Wij geven 100% acceptatie garantie.

Contact

Taxatie Zoetermeer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 13:00

Adres: Waaienberg 37 Zoetermeer
Telefoon: 079 - 711 21 21
Mobiel: 06 - 12 866 866
E-mail: info@taxatie-zoetermeer.nl Contact: contactformulier